با توجه به افزایش قیمت روز افزون انواع لوازم و اکسسوری های خودرو، جنبه زینتی پیدا کردن بیشتر لوازم و در نهایت کاهش کیفیت لوازم به نسبت قیمت ارائه شده، نیاز به دانش کافی از انتظارات و خواسته های ما از لوازم بیشتر از قبل احساس می شود. این گونه می توانیم حیطه انتخاب هایمان را به لوازمی که به ترتیب بیشترین تطبیق با میزان خواسته های ما، به کمترین تطبیق به انتظاراتمان دارد محدود کنیم. سپس از بین گزینه های موجود فیلتر دومی به اسم قیمت را اعمال کنیم و با توجه به بودجه مورد نظر و از میان گزینه های باقی مانده، در نهایت بهترین گزینه را انتخاب کنیم.
وفاداری به برند داشته باشیم؟
همیشه وفاداری به یک برند شاید پاسخ گوی نیازهای ما نباشد و بهتر است برای خرید هر وسیله ای، بجای وفاداری به برند، به نظرات کاربران و خریداران قبلی توجه کنیم. بیشتر مواردی که مد نظر شما است، کاربران و خریداران دیگر نیز به آنها توجه می کنند و انتقادها و تعاریف تا میزان زیادی گویای کیفیت محصول هستند.
برای خرید لوازم صورتی و حتی تصویری، بهتر است که به صورت حضوری پا به بازار بگذارید و نگاهی به کیفیت ها، مدل ها و قیمت ها با توجه به دیدگاه هایی که از قبل دریافت کرده بوده ایم، نگاهی بیاندازیم. به اصطلاح (با دید باز تری به جنبه های مختلف کالاها نگاه می کنیم).
معمولا در انتخاب سیستم پخش کننده خودرو یا همان سیستم صوتی عوامل مختلفی را باید بررسی کنید. به این نکته دقت داشته باشید که صدای بلند سیستم عموما مربوط به توان خروجی آن بوده محدود است. هر چه سیستم شما در این زمینه قوی‌تر باشد یعنی راحت‌ تر می‌تواند صدای موسیقی را به گوش شما رسانده و نویز های خارجی مانند صدای اتوبان و سایر ماشین ‌ها را حذف کند.
 کیفیت بهتر و بالاتر یکی دیگر از مزایای استفاده از سیستم صوتی مناسب است. سیستم‌ های صوتی که مجهز به اکولایزر هستند بهترین کیفیت صدای ممکن را به شما هدیه می‌دهند. این مورد باعث می‌شود که ابعاد جدیدی از موسیقی را درک کنید که تجربه تازه‌ ای برای شما خواهد بود. هر چه کیفیت سیستم شما بیشتر و بهتر باشد ظرافت و قدرت بیشتری در کاهش نویز و ارائه صدای با کیفیت و خالص خواهد داشت.
سیستم‌ های صوتی جدید از ویژگی‌ هایی مانند توانایی پخش، پشتیبانی از فرمت‌ های مختلف رسانه ‌ای، قدرت خروجی بالاتر و ایستگاه ‌های رسانه ‌ای برخوردار است.
یک پخش کننده مناسب چه ویژگی هایی باید داشته باشه؟
در انتخاب سیستم پخش کننده صوتی خودرو باید چند نکته اساسی را مد نظر داشته باشید که نشان دهنده کیفیت سیستم شما خواهد بود.
گیرنده ‌ها
در واقع واحد سر و اتصال سیستم به خودرو گفته می‌شود. این‌ ها مغز ارتباطی سیستم با خودرو شما هستند که در داشبورد ماشین قرار دارند. گیرنده ‌های جدیدتر به عنوان سیستم ‌های اطلاعاتی شناخته می‌‌شوند زیرا علاوه بر سرگرمی، اطلاعات مفیدی مانند جزئیات حمل و نقل، اتصال به گوگل مپ و مسیر یابی و به روز رسانی وضعیت خودرو را به عهده دارند.
بلندگوها
بر اساس فرکانس موج‌ های صوتی که تولید می‌کنند، دسته بندی می‌شوند. بر این اساس بلندگو ها به دسته بالاترین و کمتری فرکانس، میان رده و ساب ووفر تقسیم خواهند شد و انواع مختلفی دارند. صدا های جیر جیر مانندی که از بلند گوی خود می شنوید  مربوط به فرکانس جهت دار نویز ها است. بهتر است بدانید که بلندگو های ساب ووفر که صدای عمیق تری ایجاد می‌کنند در قسمت صندلی پشتی قرار گرفته و بلندگو های مید رنج یا میان رده در درها نصب می‌شوند.
انواع مختلفی از بلندگو وجود دارد که در زیر به معرفی جداگانه و کاربرد هر کدام از آن‌‌ ها خواهیم پرداخت.
باندهای گرد
در چند دسته بر حسب اندازه‌ شان قرار می‌گیرند. این باندها معمولا در اندازه‌ های ۱۰،۱۳، ۱۶ و ۲۵ سانتی متری وجود دارند. باندهای گرد معمولا در قسمت جلوی خودرو و کنار درب راننده و کمک راننده هستند. باند ۱۰ سانتی متری برای خودرویی مانند پراید، ۱۳ سانتی متری برا پژو و باند های ۱۶ سانتی متری برای درهای جلوی انواع پژو، سمند و تندر ۹۰ مناسب هستند. باند های ۲۵ سانتی متری را نیز می‌توانید روی طاقچه عقب خودرو نصب کنید.
 باند بیضی
به طور کلی باند یا همان بلندگوهای خودرو به دو دسته گرد و بیضی تقسیم می‌شوند، اغلب باندهای گرد توان کمتری نسبت به باندهای بیضی دارند. شاید بیش از این نام ماند بیضی را به عنوان «باند خربزه ‌ای» شناخته باشید. این باند ها روی طاقچه عقب خودرو نصب می‌شوند. باندهای بیضی عموما از سه بخش تیوتر، میدرنج و ووفر تشکیل شده‌اند و به راحتی در ابعاد ۶×9 یا ۱۰ ×7 می‌توانید آن‌ ها را در بازار پیدا کنید. برخی از باند های بیضی از آمپلی فایر پشتیبانی نمی‌کنند و به همین دلیل ممکن است اگر آمپلی فایر نصب نکرده باشید صدای موزیک دچار نویز شود. اگر به دنبال صدای قوی و با کیفیت هستید که هزینه بالایی نداشته باشد می‌توانید از باندهای بیضی یا همان خربزه‌ای استفاده کنید. اگر باند شما قابلیت اتصال به آمپلی فایر داشته باشید، کیفیت صدای بهتری خواهد داشت. علاوه بر این بهتر است بدانید که طول عمر باندهای خربزه‌ای یا همان بیضی بیشتر از نمونه ‌های مشابه است.
ساب‌ووفر
اگر از طرفداران اتومبیل بوده و علاقه زیادی به سیستم صوتی با کیفیت دارید، باید به دنبال باندهای ساب ووفر باشید. ساب ووفرها در مواردی استفاده می‌شوند که نیاز به حجم زیادی از صدای بم یا به اصلاح باس زیاد باشد. وجود چنین صدای بمی برای عاشقان موزیک بسیار اهمیت دارد. برای این که ساب ووفر را به سیستم خود اضافه کنید نیاز به آمپلی فایر دارید. شما به دو صورت می‌توانید ساب ووفر را یا روی طاقچه اتومبیل یا داخل باکس مخصوص به آن نصب کنید.
کامپوننت
معمولا باندها گرد قابلیت اتصال به آمپلی فایر برای تقویت صدا را ندارند اما باندهای گردی که این توانایی را داشته باشند، کامپوننت نامیده می‌شوند. تفاوت این باندها با مدل خربزه‌ای یا بیضی در این است که، کامپوننت‌ها توانایی بیشتری در تفکیک صدا دارند. این نوع باندها زمانی استفاده می‌شوند که تفکیک صدا اهمیت داشته باشد و میزان باس یا بم بودن صدا در آن کمتر شنیده شود. به همین دلیل است که در کنار کامپوننت از ساب ووفر استفاده می‌شود.
میدرنج
اگر دوست دارید که سیستم صوتی اتومبیل شما کامل باشید می‌توانید میدرنج را نیز به سیستم‌های خود اضافه کنید. یک اسپیکر به تنهایی می‌توانید کلیه صدای زیر و بم را پخش کند اما میدرنج به تنهایی وظیفه تولید صداهای متوسط دارد. بنابراین اگر از میدرنج در کنار ساب ووفر و تیوتر استفاده کنید می‌توانید به بهترین صدای ممکن در اتومبیل خود برسید.
تیوتر
 تیوترها اسپیکرهایی با سایز کوچک هستند که از آن‌ها برای افزایش کیفیت صدا و پخش صداهای نازک که با بلندگوهای عادی شنیده نمی‌شود استفاده می‌شود.
تقویت کننده یا آمپلی فایر
یکی از مولفه‌های موثر بر کیفیت صدای سیستم پخش کننده خودرو، وجود آمپلی فایر یا همان تقویت کننده است. آمپلی فایر به نوبه خود باعث می‌شود که صدای موسیقی از کیفیت بیشتر و بهتری برخوردار شود و باعث افزایش خروجی صدای با کیفیت خواهد شد.
اکولایزر
تقریبا مهم‌ترین قطعه برای تجهیزات صوتی شما که نقش مهمی در بهینه سازی کیفیت صدا دارد، اکولایزر است. بسته به نوع تنظیماتی که روی سیستم خود اعمال کرده‌اید، می‌توانید از یک اکولایزر خارجی یا نمونه‌هایی که درون گیرنده ساخته شده است، استفاده کنید. با استفاده از فیلترهای مختلف اکولایزر می‌توانید روی موزیک‌هایی که دوست دارید فیلتر اضافه کنید و با آن جادوی صدا را در اتومبیل خود انجام دهید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code