فهرست مطلب
- ۱ استخدام بانک مرکزی، رویایی دست یافتنی
- ۲ شرایط شرکت در آزمون استخدام بانک مرکزی
- ۳ شرایط عمومی آزمون استخدام بانک مرکزی
- ۴ مراحل ثبت نام شرکت در آزمون استخدام بانک مرکزی
- ۵ هزینه ثبت نام در آزمون استخدامی
- ۶ مدارک مورد نیاز برای ثبت در آزمون
- ۷ نکات مهم هنگام ثبت نام در آزمون استخدام بانک مرکزی
- ۸ منابع آزمون استخدام بانک مرکزی
- ۹ وظایف بانک مرکزی
- ۱۰ جایگاه بانک مرکزی در اقتصاد کشور
بانک مرکزی با برگزاری آزمون استخدامی و از بین متقاضیان پذیرفته شده و واجد شرایط، نیروی انسانی مورد نظر خود را جذب میکند.
بانک مرکزی از مهمترین بانکهای کشور به شمار میرود که مسئولیت کنترل سیستم پولی کشور را بر عهده دارد. این بانک که برخی آن را “مادر خرج” کشور هم میدانند، بانکی غیر تجاری است که از مرداد ماه سال ۱۳۳۹ فعالیت خود را رسما شروع کرد. بانک مرکزی بر خلاف دیگر بانکها وظایف مهمی همچون حفظ ارزش داخلی و خارجی پول ملی کشور، تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و ریالی کشور، ضرب سکههای فلزی و انتشار اسکناس رایج کشور، نظارت بر صدور و ورود ارز و پول رایج کشور، نظارت بر بانکها و موسسههای اعتباری و تنظیم کننده نظام پولی و اعتباری کشور و … بر عهده دارد.
علاقمندان به اشتغال در بانک مرکزی، این مقاله از مجله اینترنتی نیازمندیهای همشهری به شما کمک میکند تا با چگونگی استخدام در این مجموعه آشنا شوید.
استخدام بانک مرکزی، رویایی دست یافتنی
استخدام در بانک مرکزی، رویایی که بسیاری از افراد جویای کار و علاقمندان به کار در بانکها آن را دست نیافتنی میدانند. بهتر است بدانید استخدام بانک مرکزی چندان هم سخت نیست و در صورت داشتن شرایط مورد نیاز بانک و قبولی در آزمون استخدامی و مصاحبه و گزینش میتوانید به آن برسید.
بانک مرکزی معمولا نیروی مورد نیاز خود را از طریق برگزاری آزمون کتبی و مصاحبه انتخاب میکند. آن طور که از شواهد پیداست آخرین بار آزمون استخدامی بانک مرکزی سال ۱۳۹۷ برگزار شد و پس از آن آزمونی برگزار نشده است. از آنجایی که این بانک هر چند سال یکبار اقدام به جذب نیرو میکند، پس ناامید نباشد و با مراجعه به سایت cbi.ir یا روزنامههای کثیر الانتشار از زمان برگزاری آزمون استخدامی بانک مرکزی مطلع شوید. بهتر است بدانید، آزمون استخدامی بانک مرکزی از طریق سازمان سنجش برگزار میشود.
شرایط شرکت در آزمون استخدام بانک مرکزی
بانک مرکزی هم مانند همه ارگانهای دولتی و بانکها شرایطی را برای استخدام متقاضیان دارد. این شرایط به دو بخش شرایط عمومی و اختصاصی تقسیم میشود. دارا بودن همه این شرایط برای فردی که میخواهد در بانک مرکزی استخدام شود ضروری است و در صورتی که اگر یکی از این شرایط را نداشته باشید، نمیتوانید در آزمون استخدام بانک مرکزی شرکت کنید.
شرایط عمومی آزمون استخدام بانک مرکزی
- تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران، این بند از شرایط عمومی مهمترین بخش به شمار میرود چرا که فردی که تابعیت ایرانی نداشته باشد نمیتواند در آزمون بانک شرکت کند.
- تدین به دین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور
- تابع نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و به آن معتقد باشد
- نداشتن هیچ نوع سابقه کیفری و فساد
- برخورداری از سلامت کامل جسمی و روانی (متقاضی باید توانایی انجام کار را داشته باشد.)
- حداقل سن ۱۸ سال تمام، با توجه به ردیف شغلی و نیروی مورد نیاز شرط سن مشخص میشود.
- داشتن کارت پایان خدمت سربازی یا کارت معافیت دائم غیر پزشکی برای آقایان (متقاضیانی که دارای معافیت موقت تحت هر عنوان هستند نمیتوانند در آزمون ثبت نام و شرکت کنند.)
- تاریخ صدور کارت پایان خدمت سربازی و معافیت از سربازی باید قبل از تاریخ اتمام مهلت ثبت نام آزمون باشد.
- مدت خدمت سربازی انجام شده به حداکثر سن داوطلب در هر ردیف شغلی اضافه میشود.
- آن دسته از متقاضیانی که در زمان ثبت نام در نهاد یا سازمانی به صورت رسمی یا قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند نمیتوانند برای شرکت در آزمون استخدامی بانک مرکزی اقدام کنند.
- مدرک تحصیلی داوطلب از نظر رشته و گرایش باید منطبق با رشته و گرایش درج شده در جدول اطلاعیه استخدامی باشد.
- در هر مرحله از ثبت نام و آزمون از استخدام داوطلب ممانعت به عمل میآید. (متقاضی باید قبل از ثبت نام فارغ التحصیل شده باشد، افرادی که مشغول به تحصیل هستند نمیتوانند در آزمون استخدامی شرکت کنند.) برای هر یک از ردیفهای شغلی معدل کل انتخاب شده است، داوطلبان توجه کنند معدل خواسته شده را کسب کرده باشند.
- الویت استخدام با خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران است. (ایثارگرانی که بر اساس قانون جامع خدمات رسانی شرکت در آزمون، شرایط لازم را دارند، طبق ضوابط در الویت بوده و از امتیازات خاص در این رابطه برخوردار میشوند.)
مراحل ثبت نام شرکت در آزمون استخدام بانک مرکزی
معمولا ثبت نام آزمون استخدامی بانک مرکزی به صورت اینترنتی است. با اعلام برگزاری آزمون استخدامی از سوی بانک مرکزی، داوطلبانی که تمایل دارند در این بانک مرکزی استخدام شوند باید به سایت بانک مراجعه کنند و با تکمیل مراحل ثبت نام برای شرکت در آزمون ثبت نام کنند. برای انجام مراحل یا فرآیند ثبت نام آزمون استخدامی بانک ملی باید به سامانه cbi.ir مراجعه کنید. پس از ثبت اطلاعات خود، برای دریافت کد رهگیری باید مبلغ مورد نظر را به صورت اینترنتی پرداخت کنید.
هزینه ثبت نام در آزمون استخدامی
هزینه ثبت نام در آخرین دوره برگزاری آزمون استخدامی بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷ مبلغ ۴۰ هزار تومان بود. پس از واریز وجه درخواستی سایت برای شما باز میشود. دقت کنید وجه پرداختی برای ثبت نام به هیچ عنوان مسترد نمیشود پس توجه داشته باشید اگر شرایط لازم را دارید برای ثبت نام اقدام کنید. وجه واریزی برای ثبت نام تحت هیچ شرایطی به داوطلب بازگردانده نمیشود پس قبل از ورود به سامانه حتما همه بندها و شرایط ثبت نام را به دقت بخوانید. چرا که عواقب هر نوع مغایرت در شرایط که منجر به غیر واجد شرایط دانستن متقاضی می شود به عهده خود داوطلب است.
مدارک مورد نیاز برای ثبت در آزمون
پس از تکمیل فرم ثبت نام، نوبت به ارسال مدارک درخواستی از سوی بانک میشود که شامل:
- فایل اسکن عکس سه در چهار متقاضی. عکسهایی که واضح نیست یا با موبایل گرفته شده و با حجم بیش از ۴۰ کیلو وات هستند به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند. سعی کنید عکس تان رنگی با زمینه سفید باشد.
- صفحه اول شناسنامه و اسکن پشت و روی کارت ملی (اگر شناسنامهتان دارای توضیحات است باید عکس صفحه توضیحات را هم ارسال کنید.)
- کارت پایان خدمت و کارت معافیت دائم پشت و رو (برای آقایان)
- مدرک تحصیلی و فایل اسکن از گواهی سابقه کار
- تا ۷۲ ساعت پس از ثبت نام با کمک کد رهگیری که سامانه به شما داده میتوانید به سامانه مراجعه کرده و از تایید یا عدم تایید ثبت نام خود مطلع شوید.
نکات مهم هنگام ثبت نام در آزمون استخدام بانک مرکزی
- پیش از ثبت نام برای آزمون استخدامی بانک مرکزی حتما شرایط عمومی و اختصاصی که از سوی بانک اعلام شده را به طور کامل دارا باشید. حتی اگر یک مورد از شرایط را نداشته باشید، هر مرحلهای از ثبت نام یا آزمون باشد از حضور شما ممانعت به عمل میآید.
- دقت کنید در طول مراحل ثبت نام برای ویرایش فرم از دکمههای صفحه قبل و صفحه بعد استفاده کنید.
- داوطلب در انتخاب ردیف شغلی، محل خدمت دقت کند. (امکان تغییر وجود ندارد.)
- چنانچه داوطلبی با مدرک تحصیلی بالاتر در آزمون شرکت کند یا به هر دلیل واجد شرایط نباشد، بانک از ادامه همکاری او ممانعت به عمل میآورد.
- در ردیفهایی که شرط بومی بودن قرار داده نشده است، بانک هیچ تعهدی برای اسکان پذیرفته شده ندارد. ارائه هر نوع تقاضا در این مورد یا درخواست انتقال به جای دیگر به منزله انصراف از استخدام متقاضی است و همکاری با او تمام میشود.
- صدور کارت یا تایید ثبت نام نشان دهنده تایید داوطلب نیست نتیجه نهایی در رابطه با پذیرش داوطلب با موفقیت در آزمون و مصاحبه اعلام میشود.
- معمولا زمان ثبت نام ۵ روز میباشد. توصیه میکنیم ثبت نام خود را به روزهای پایانی نگذارید و در نظر داشته باشدی مهلت ثبت نام معمولا تمدید نمیشود.
- نتیجه ثبت نام و آزمون به صورت پیامکی اعلام میشود و پس از مراجعه حضوری برای اطلاع از نتایج بپرهیزید.
منابع آزمون استخدام بانک مرکزی
منابع آزمون از دروس عمومی شامل ادبیات، معارف اسلامی و زبان انگلیسی، فناوری اطلاعات و دروس تخصصی است.
وظایف بانک مرکزی
- بانک مرکزی در هر کشوری مسئول نظارت بر پرداختها و تسویهها است. پس با توجه به اهمیت این مسئولیت نقش مهمی در ثبات مالی کشور ایفاء میکند. بانک مرکزی به عنوان حفاظت کننده ارزش پولی و ملی و تنظیم کننده نظام پولی کشور وظایفی دارد که عبارت است از:
- انتشار اسکناس و ضرب سکه های رایج کشور
- نظارت بر معاملات طلا و وضع مقررات مربوط به آن
- نظارت بر صدور و ورود ارز و پول رایج کشور و بانکها و موسسههای اعتباری کشور
- حفظ ارزش داخلی و خارجی پول ملی کشور
- تنظیم نظام پولی و اعتباری و مقررات مربوط به معاملات ارزی و ریالی کشور
- نگهداری کلیه ذخایر ارزی و طلا و حساب های کلیه وزارتخانهها و موسسات دولتی
- نمایندگی دولت در سازمانهای مالی و بین المللی
- متصدی تمام کارهای انتشار اوراق بهادار دولتی
- انعقاد و اجرای موافقت نامه و قردادهای پولی و مالی و بازرگانی و ترانزیتی دولت
- با توجه به اهمیت فعالیت بانک مرکزی، استخدام در این بانک از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل این بانک در صورت نیاز نسبت به اطلاعیه دعوت جهت استخدام اقدام میکند.
جایگاه بانک مرکزی در اقتصاد کشور
بانک مرکزی اهمیت بیشتری در ثبات مالی کشور دارد. این بانک که نهاد ناظر بر خدمات مالی و بانکداری ایران است، مسئولیت کنترل سیستم پولی کشور را هم بر عهده دارد. بانک مرکزی در ایران به عنوان بازوی پولی کشور عمل میکند. با همه اینها بهتر است بدانید مدیریت بانک مرکزی مهمترین بخش در حکمرانی اقتصادی یک کشور است. در تاسیس بانکها این بانک مرکزی است که سرمایه اولیه را تعیین می کند و به بانکهایی که میخواهند به بازار ایران ورود پیدا کنند مجوز میدهد. اینکه کدام بانک مجوز فعالیت دارد یا کدام بانک نمیتواند به فعالیت خود ادامه دهد از سوی بانک مرکزی اعلام میشود. نگهداری درصدی از سپردههای مدت دار به صورت اوراق بهادار دولتی در ترازنامه خود.