علاقمندان به مشاغل فنی در صورتی برخورداری از مهارت‌های تراشکاری می‌توانند با استخدام در شرکت‌های صنعتی و یا فعالیت به صورت مستقل به کسب درآمد بپردازند.

علیرغم اینکه کارهای فنی از آن دسته مشاغلی است که در ردیف مشاغل سخت قرار دارد اما در عین حال کاملا سود آور است. تراشکاری از جمله مشاغل فنی به شمار می‌آید که سال‌هاست مورد توجه بسیاری از علاقمندان قرار دارد. حتی با وجود اینکه تعداد دستگاه‌های پیشرفته زیادی با علم روز ساخته شده و در اختیار کارگاه‌ها و کارخانه‌ها قرار دارد، اما استخدام تراشکار همچنان مورد توجه بسیاری کارفرمایان قرار دارد. در صورتی که قصد دارید در شغل تراشکاری فعالیت کنید این مقاله از مجله اینترنتی نیازمندی‌های همشهری را از دست ندهید.

تراشکار کیست؟

به فردی که با کمک ماشین‌های تراشکاری، اقدام به شکل دهی و فرم دهی فلزات می‌نماید تراشکار گفته می‌شود. این دسته از اشخاص پیش از هرگونه فعالیتی برای تراش قطعه‌ای از فلزات باید آموزش‌های لازم را پشت سر گذاشته و مهارت‌های لازم را کسب کنند. همچنین نسبت به نحوه استفاده از دستگاه‌های قدیمی و مجهز آگاهی داشته باشند. تراشکاران پس از تحصیل در دوران فنی حرفه‌ای کاردانش می‌توانند در یکی از کارگاه‌ها و یا کارخانه‌ها مشغول به کار شوند و یا به طور مستقل کارگاهی برای خود تاسیس کنند.

مهارت‌های مورد نیاز استخدام تراشکار

با توجه به حساسیت فعالیت تراشکاری، افرادی که این شغل را برای کسب درآمد انتخاب می‌کنند باید نسبت به مهارت‌های مورد نیاز این کار آگاهی داشته باشند. یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که برای استخدام تراشکار مورد نیاز است، آشنایی متقاضیان با نقشه خوانی و نقشه کشی است. افراد علاقمند به شغل تراشکاری در صورتی که این نوع مهارت را به خوبی فرانگیرند ممکن است در جریان فعالیت با مشکلاتی روبه رو شوند و پروژه مورد نظر به خوبی از آب درنیاید. آشنایی با انواع دستگاه تراش یکی دیگر از مهارت‌هایی است که باید متقاضیان استخدام تراشکار بدست آورند.

۴ نوع ماشین تراشکاری که در اکثر کارخانه‌ها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد که شامل ماشین‌های عمودی، سری تراشی، مرغک دار و پیشانی است. آشنایی کامل با انواع فلزات یکی دیگر از مهارت‌هایی است که از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. یک تراشکار در صورتی که نسبت به فلزات شناختی نداشته باشد، با نحوه تراشکاری آنها نیز با مشکل روبه رو خواهد شد. علاوه بر آشنایی با انواع فلزات و دستگاه‌های تراشکاری، علاقمندان به این دسته از مشاغل باید اشخاصی وظیفه شناس و سخت کوش باشند تا به خوبی از پس کار برآیند. همچنین از قدرت بدنی خوبی به منظور جابه جایی ماشین آلات و تجهیزات برخوردار باشند.

راهنمای کسب مهارت تراشکاری

به طور کلی افرادی که قصد دارند مشاغل فنی را برای کسب درآمد انتخاب کنند، باید پیش از استخدام در یکی از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها، مدت زمانی را به عنوان کارآموز پشت سر بگذارند. به یک تراشکار بی‌تجربه نیز توصیه می‌شود به منظور کسب مهارت‌های لازم برای این شغل، زیر نظر افرادی کاربلد به صورت کارآموزی فعالیت کرده و با کسب تجربه لازم در یکی از کارخانه‌ها شروع به فعالیت کند.

وظایف و مسئولیت‌های تراشکار

متناسب با نوع ماشین‌های تراشکاری، وظایف هر تراشکار نیز متفاوت است. به طور کلی مسئولیت‌های این دسته از افراد، بر اساس تراشکاری درجه یک و دو شامل موارد زیر است:

وظایف تراشکار درجه یک

  • آشنایی کامل با تمامی فلزات پرکاربرد و نوع متریال به کار برده شده
  • توانایی انجام نقشه کشی پیشرفته
  • توانایی تراش قطعات تا ۲ صدم میلی متر و انواع فرم‌ها
  • آشنایی با برنامه نویسی ماشین‌های تراشکاری پیشرفته
  • توانایی کار با دستگاه‌های تراشکاری CNC

وظایف تراشکار درجه دو

  • توانایی فعالیت فلزکاری به طور دقیق
  • آشنایی و انجام نقشه کشی و نقشه خوانی
  • تراشکاری کاری بدون خطا
  • توانایی تراش قطعات تا ۵ صدم میلی متر
  • آج زدن قطعات فلزی
  • آشنایی با سرویس و نگهداری دستگاه‌های تراش

شخصیت‌های مناسب استخدام تراشکار

یک تراشکار علاوه بر برخورداری از مهارت‌های مورد نیاز شغل تراشکار، باید نسبت به تیپ شخصیتی خود آگاهی داشته باشد. در صورتی که نسبت به تیپ شخصیتی خود برای این کار آگاهی ندارید بهتر است برای مدت زمان کوتاهی در یکی از کارگاه‌های کوچک فعالیت کنید تا در صورتی که روحیه شما با این کار همخوانی داشت، نسبت به کسب مهارت‌های بیشتر اقدام کنید. به طور کلی افرادی که به فعالیت‌های فنی علاقمند هستند این شغل برای این افراد بسیار مناسب است. چرا که تراشکاری از آن دسته از مشاغلی است که می‌توان به درآمد خوبی دست پیدا کرد.

حقوق و درآمد شغل تراشکار

حقوق یک تراشکار به عوامل مختلفی بستگی دارد. حق الزحمه کارگران ماهر و نیمه ماهر تراشکار بر اساس قابلیت‌ها، توانایی‌ها و تجربه کاری متفاوت است. بنابراین نمی‌توان به طور دقیق حقوق یک تراشکار را مورد بررسی قرار داد. اما به طور کلی کمترین میزان حقوق افرادی که به تازگی به عنوان تراشکار در یکی از مجموعه‌ها استخدام می‌شوند بر اساس حقوق پایه که وزارت کار همه ساله تعیین می‌کند، اعلام می‌شود. اما آن دسته از افرادی که به طور مستقل کارگاهی تاسیس می‌کنند، متناسب با پروژه‌های دریافتی می‌توانند به کسب درآمد بپردازند.

نحوه استخدام تراشکار

در صورت برخورداری از مهارت‌های لازم در شغل تراشکاری، با ورود به پلتفرم‌های انتشار آگهی استخدام می‌توانید به راحتی شغل مورد نظر خود را جستجو کرده و بر اساس شرایط مندرج در متن آگهی‌ها، با کارفرمایان در تماس باشید. سایت و اپلیکیشن نیازمندی‌های همشهری روزانه با درج بیش از ۲۰۰۰ آگهی استخدام به صورت روزانه از شرکت‌های معتبر کشور، شرایط را برای استخدام تراشکار مهیا کرده است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code