فهرست مطلب
- ۱ مهارت حل مسئله
- ۲ مهارتهای ارتباطی
- ۳ مهارتهای تفکر انتقادی
- ۴ مهارتهای مدیریت پروژه
- ۵ مهارتهای رهبری
- ۶ مهارتهای سازمانی
- ۷ مهارتهای عددی
- ۸ مهارتهای مدیریت زمان
- ۹ مهارتهای کار تیمی
- ۱۰ مهارتهای تفویض اختیار
- ۱۱ مهارتهای تجسم
- ۱۲ مهارتهای خلاقانه
- ۱۳ مهارتهای توجه به جزئیات
- ۱۴ مهارتهای فنی
- ۱۵ مهارتهای مذاکره
- ۱۶ مهارتهای مدیریت بودجه
- ۱۷ مهارت تصمیم گیری
- ۱۸ مهارتهای فناوری اطلاعات
- ۱۹ مهارتهای شبکه سازی
- ۲۰ مهارتهای سازگاری
شرکتها برای واگذار کردن مسئولیت طراحی یا مدیریت زیرساختهای جدید یا قدیمی به دنبال بهترین و باهوش ترین مهندسان عمران هستند.
برای موفقیت در زمینه مهندسی عمران، مهارتهای کلیدی خاصی وجود دارد که به آنها نیاز خواهید داشت، صرف نظر از اینکه شما یک حرفهای باتجربه یا یک مهندس عمران تازه کار هستید که میخواهید کار خود را شروع کنید. ما راهنمای مهارتهایی را که باید در رزومه در هنگام درخواست فرصتهای شغلی داشته باشید، گردآوری کردهایم.
مهارت حل مسئله
مهندسان عمران عموماً روی پروژههای پیچیده کار میکنند و باید در هر مرحله از برنامه ریزی گرفته تا طراحی مشارکت داشته باشند. آنها باید در حل مسئله ماهری باشند و باید آماده باشند تا در صورت بروز مسائل طراحی یا مشکلات فنی، راه حلهای خلاقانه ایجاد کنند. آنها همچنین باید این مشکلات را به روشی ایمن، کارآمد و مقرون به صرفه حل کنند.
مهارتهای ارتباطی
مهارتهای ارتباطی برای مهندسان عمران بسیار مهم است زیرا آنها اغلب مجبورند با افرادی از بخشها و زمینههای مختلف صحبت کنند. آنها همچنین ملزم به توضیح مسائل و ایدههای فنی پیچیده هستند تا یک فرد معمولی بتواند آن را درک کند. علاوه بر این، مهندسان عمران برای درک نیازها و نگرانی های همکاران خود به مهارتهای شنیداری عالی نیاز دارند. در زمانی که مهارتهای نرم تقاضای زیادی دارند، ممکن است زمان بهبود در این زمینه فرا رسیده باشد.
مهارتهای تفکر انتقادی
پروژههای مهندسی عمران معمولاً بسیار پیچیده هستند، با بودجههای کلان و برنامههای جامع. در نتیجه، اغلب راه حلهای مختلفی برای استفاده از بهینهترین راه حل وجود دارد. این امر مستلزم تفکر انتقادی و توانایی سنجش مزایا و معایب هر راه حل ممکن و رسیدن به یک تصمیم محکم است.
مهارتهای مدیریت پروژه
انتظار میرود مهندسان عمران یک پروژه را از ابتدا تا انتها ببینند. آنها باید با انواع مختلفی از نیازها کار کنند، انواع مختلفی از مشتریان را مدیریت کنند و با متخصصان مختلف کار کنند. آنها همچنین باید در یک بودجه پروژه خاص کار کنند و باید ضرب الاجلها را رعایت کنند و در عین حال کیفیت را تضمین کنند. تمام این انتظارات را نمیتوان بدون داشتن مهارتهای عالی مدیریت پروژه برآورده کرد .
مهارتهای رهبری
مهندسان عمران باید با تیمهای متنوعی از جمله معماران، پیمانکاران، مدیران ساخت و ساز، تامین کنندگان و فروشندگان، سایر مهندسان و کارآموزان کار کنند. رهبری یک تیم بزرگ میتواند برای پروژه مفید باشد، اما همچنین میتواند به مهارتهایی نیاز داشته باشد تا همه اعضا احساس کنند شنیده میشوند، انگیزه دارند و برای نقششان قدردانی میشوند. همچنین، رهبری خوب برای ارائه بازخورد و جهت گیری به شیوه ای مثبت و سازنده لازم است.
مهارتهای سازمانی
نظم در طول فرآیند طراحی یک پروژه و همچنین در طول اجرای آن ضروری است. طرحها باید به صورت فیزیکی و دیجیتالی تهیه و ذخیره شوند. نقشهها باید حفظ شوند، سوابق هزینه و بودجه کلی باید به طور منظم به روز شوند. لوازم و مواد باید به طور منظم نظارت شود تا از کمبود جلوگیری شود. همه اینها به مهارتهای سازمانی قوی نیاز دارند – که برای همه انواع مهندسان ضروری است.
مهارتهای عددی
مهندسان عمران باید در ریاضیات و فیزیک به خوبی مسلط باشند زیرا این امر برای حل مسائل پیچیده مهندسی بسیار مهم است. آنها اغلب مجبورند از فرمول های ریاضی برای محاسبه و تعیین مشخصات فنی پروژهها استفاده کنند. علاوه بر این، مفاهیم فیزیک برای اعمال اصول مهندسی هنگام کار بر روی یک پروژه استفاده میشود.
مهارتهای مدیریت زمان
مهندسان عمران با ضرب الاجل کار میکنند و از آنها انتظار میرود در صورت لزوم تحویل دهند. برنامه زمانبندی در پروژههای مهندسی عمران ضروری است و معمولاً به آن اهمیت نمی دهند. زمان بسیار مهم است و تاخیر میتواند منجر به از دست دادن پول و همچنین اعتبار شود. از این رو، یک مهندس عمران خوب باید مهارتهای مدیریت زمان داشته باشد و باید توانایی انجام ضرب الاجلها و کار بر اساس برنامه را داشته باشد.
مهارتهای کار تیمی
یک بازیکن تیم بودن یک مهارت حیاتی در هر حرفهای است و مهندسی عمران نیز تفاوتی ندارد. وقتی کار گروهی وجود داشته باشد، کار همیشه پاداش بیشتری دارد، به خصوص زمانی که کار شامل چیزی جامع و پیچیده باشد. پروژههایی که توسط مهندسان عمران انجام میشود میتواند چالش برانگیز باشد، اما با کار تیمی خوب، همه چیز ممکن است.
مهارتهای تفویض اختیار
پروژههای مهندسی عمران معمولاً بزرگ و پیچیده هستند. نمیتوان بار کل پروژه را بر دوش یک نفر برد. به همین دلیل است که مهندسان عمران با تیم های بزرگ کار میکنند، اما اگر نتوانند به درستی تفویض اختیار کنند، از افراد تیم به طور موثر استفاده نمیشود. به همین دلیل است که تفویض اختیار و توانایی اعتماد به افراد مناسب با وظایف درست، یک مهارت مهم است.
مهارتهای تجسم
مهندسان عمران باید بتوانند نقشهها، مدلها و نرم افزارهای CAD را تجسم و ایجاد کنند. آنها باید چشم بصری قوی داشته باشند تا تشخیص دهند که چه چیزی یک پروژه را از لحاظ ساختاری از نظر طراحی و عملکرد قوی تر می کند.
مهارتهای خلاقانه
مهندسان عمران باید خارج از چارچوب فکر کنند. بنابراین، خلاقیت یک مهارت ضروری برای کسی است که مایل به داشتن یک حرفه جدی در این زمینه است. ممکن است مجبور شوید برای مشکلات دشوار راهحلهای خلاقانه ارائه کنید، و بسیاری اوقات، این راهحلها ایدههای سادهای نیستند، بلکه چیزی با تازگی بیشتر هستند.
مهارتهای توجه به جزئیات
هر جزئیات کوچکی برای یک مهندس عمران اهمیت دارد. ممکن است جزئی به نظر برسد، اما میتواند به طور قابل توجهی بر عملکرد کلی، ساختار و طراحی یک پروژه تأثیر بگذارد. دقت کلید در مهندسی عمران است و بنابراین توجه به جزئیات یک مهارت حیاتی است.
مهارتهای فنی
همه مهندسان عمران باید مهارت های نرمی مانند رهبری و ارتباطات داشته باشند، اما در عین حال، اگر مهارتهای فنی لازم را نداشته باشند، نمیتوانند موفق باشند. آنها باید با نرم افزارهای رایانهای که برای یک پروژه خاص استفاده میشود آشنا باشند و باید از تمام نکات فنی و عناصر طراحی درگیر اطمینان داشته باشند.
مهارتهای مذاکره
اغلب اوقات، پروژههای بزرگی که معمولاً توسط مهندسان عمران انجام میشوند، با مشکلاتی مواجه میشوند – خواه بودجه، تأمین یا تأخیر زمانی باشد. تضادها ممکن است به وجود بیاید، به خصوص با لوازم و فروشندگان. مذاکره میتواند در چنین شرایطی کمک کند و از تاخیر، افزایش هزینهها و عوارض غیرضروری جلوگیری کند.
مهارتهای مدیریت بودجه
مهندسان عمران همیشه با بودجه کار میکنند. و این بودجه ها به دقت رصد میشوند. بیش از حد بودجه حرفه ای تلقی نمیشود و اتلاف منابع، پول، زمان و تلاش همگی ناپسند است. از این رو، یک مهندس عمران خوب باید مهارتهای مدیریت بودجه عالی داشته باشد.
مهارت تصمیم گیری
در هر زمان ممکن است تصمیمات حساس و حیاتی اتخاذ شود. یک مهندس عمران خوب باید اعتماد به نفس و هوشیاری برای درک یک موقعیت خاص و اتخاذ تصمیمات سخت برای حفظ پایداری پروژه را داشته باشد.
مهارتهای فناوری اطلاعات
این عصر کامپیوترها و اپلیکیشن هاست. مهندسان عمران باید در استفاده از نرم افزارهای مهندسی متداول به طور کامل مسلط باشند زیرا این امر برای طراحی، برنامه ریزی و اجرا ضروری است. مهندسان عمران باید با فناوری فیزیکی و دیجیتال کار کنند.
مهارتهای شبکه سازی
هر مهندس عمران که شغل طولانی مدتی را در این زمینه دنبال میکند باید از طریق سازمانهای مهندسی و گروههای شبکههای تجاری با سایر متخصصان ارتباط برقرار کند. علاوه بر این، برقراری ارتباط با سایر رهبران صنعت بسیار مهم است زیرا این امر میتواند راههای جدید و فرصتهای جدیدی را برای افراد باز کند.
مهارتهای سازگاری
مجموعه گستردهای از پروژهها توسط انواع مختلف شرکتها و افراد ارائه میشود. مهندسان عمران همچنین با اعضای تیمهای مختلف با مجموعه مهارتهای مختلف کار میکنند. انعطاف پذیری یک امر ضروری است و توانایی سازگاری با شرایط مختلف یک مهارت ضروری برای یک مهندس عمران است.