فهرست مطلب
اشخاصی که در مواجهه با اتفاقات دردناک و حوادث غیرمتفرقه صبور نیستند و از مهارت های کافی برخوردار نیستند، برای استخدام پرستار مناسب نیستند.
پرستار به عنوان عضو مهم یک تیم مراقبت بهداشتی؛ مسئولیت پذیرش، آماده سازی، مراقبت و حمایتهای روحی، جسمی و اجتماعی بیماران را برعهده دارد. شخصی میتواند وارد این شغل شده و آینده خوبی برای خود رقم بزند که بتواند به خوبی از پس وظایف و مسئولیتهای تعریف شده است، برآید. بازار کار شغل پرستاری علاوه بر ایران، در تمامی کشورهای جهان در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.
کمبود پرستار در مراکز درمانی، شرایطی را برای فارغ التحصیلان این رشته فراهم کرده است که این افراد میتواند پس از پایان تحصیل، وارد بازار کار شوند. ما در ادامه این مقاله از مجله اینترنتی نیازمندیهای همشهری به طور کامل شغل پرستاری را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا با دید بهتری این شغل را انتخاب کنید.
شخصیتهای مناسب استخدام پرستار
پرستاری یکی از مشاغلی است که فرد دائما با حوادث غیر مترقبه و اتفاقات دردناک روبه رو میشود و ممکن است با انواع فشارهای روحی و روانی زیادی در طول شبانه روز مواجه شود. بنابراین فردی که قصد دارد وارد این شغل شود باید این آمادگی را داشته باشد که با چنین مسائلی بدون هیچ گونه واکنش منفیای رو در رو شود.
یکی از ویژگیهای اصلی شخصیتهای مناسب این شغل میتوان به کمک به دیگران و حل مشکلات بیماران و مراجعه کننده اشاره کرد. در صورتی که فرد مورد نظر در طول زندگی خود با خصوصیت صبوری میانه خوبی نداشته باشد، پیشنهاد میشود به هیچ عنوان این شغل حرفهای را دنبال نکند. چرا که ممکن است پرستار در طول فعالیت شبانه روزی در بیمارستان و یا مراکز درمانی با هجمهای از بیماران و درخواست کننده و با اخلاق و رفتار گوناگون مواجه شود که نیازمند صبوری است.
دانش و مهارتهای مورد نیاز استخدام پرستار
افرادی که قصد دارند شغل پرستاری را انتخاب کنند باید از دانش و مهارتهای کافی برخوردار باشد تا بتوانند وارد این شغل شوند. لیستی از مهارتهایی که یک پرستار برای ورود به این شغل باید از برخوردار باشد به شرح زیر است:
- کار تیمی با بهره مندی از قدرت ابتکار
- تصمیم گیری سریع و البته کاملا درست در تمامی شرایط
- توانایی برقراری ارتباط دوستانه با بیماران و جلب اعتماد آنها
- قدرت حفظ آرامش خود و همکاران حتی در شرایط فشار کاری زیاد
- ارتباط کلامی بسیار مناسب با سایر پرستاران، پزشکان و خدمه
- تمایل برای کمک به بیماران و همراهان آنها
- مدیریت زمان در طول شبانه روز
- توانانی مدیریت همزمان چند بیمار
- صبور بودن در شرایط سخت کاری
- ابزار همدردی با همراهان در صورتی فوت بیماران
وظایف و مسئولیتهای پرستار
پرستاران در مراکز درمانی مداوم بیماران را کنترل و ارزیابی میکنند. آنها باید باهوش، سازگار، تحصیل کرده و در تفکر انتقادی ماهر باشند. مسئولیت پرستاران شامل هماهنگی با چندین متخصص برای اطمینان از اینکه بیماران به اندازه کافی در مسیر بهبود هستند. از طریق انواع مختلف مراقبت، تواناییهای یک پرستار از شخصیتهای کلیشهای آنها فراتر میرود. به طور خاص، در ادامه برخی از وظایف و مسئولیتهایی که پرستاران در یک روز معمول انجام میدهند را شرح دادهایم:
- بررسی تاریخچه دقیق مراقبتهای بهداشتی بیماران
- تجزیه و تحلیل نیازهای جسمی و عاطفی بیماران
- ارائه مشاوره و آموزش مراقبتهای بهداشتی به بیماران
- بررسی تمام داروهای جدید و نحوه استفاده از آنها برای بیماران
- مطالعه و به روز بودن در حوزه مسائل پزشکی
- بررسی علائم حیاتی بیماران
- نظارت کامل بر فعالیتهای پیراپزشکی
- ارزشیابی نتایج خدمات ارائه شده به بیماران
- بررسی و برنامه ریزی مراقبتهای لازم بیماران
- رسیدگی سریع و به موقع به خواسته بیماران و همراهان آنها
- ارجاع بیماران به منابع تخصصی و اجتماعی، حمایتی با راهنماییهای دقیق آنها
- کمک به بیماران جهت ترخیص
- تحویل به موقع بخش به پرسنل شیفتهای بعد از خود با ارائه گزارش بیماران بخش مربوطه
- تسلط کافی به حوزه تخصصی حوزه پزشکی
تحصیلات مورد نیاز استخدام پرستار
افرادی که قصد دارند وارد شغل پرستاری شوند، باید رشته تحصیلیشان مرتبط باشد. علاقمندان به این رشته میتوانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، تحصیل کرده و سپس وارد این شغل شوند.
حقوق پرستار در سال ۱۴۰۰
با توجه به محل فعالیت، تخصص، تحصیلات و میزان تجربه میزان حقوق پرستاران متفاوت است و حقوق این دسته از افراد هر ساله با تصمیم وزارت بهداشت افزایش مییابد. شیوع ویروس کرونا باعث شد تا با تمهیدات وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی به منظور حمایت از پرستاران در این شرایط، حقوق پرستاران در دی ماه سال ۱۳۹۹، ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد.
آینده شغل پرستار
علیرغم اینکه شغل پرستاری یکی از سختترین مشاغل کشور محسوب میشود، اما آینده خوبی در انتظار شاغلین این حوزه است. بر اساس ظرفیت بیمارستانها و مراکز درمانی کشور، فارغ التحصیلان رشته پرستاری میتوانند بلافاصله پس از پایان تحصیل شروع به فعالیت کنند.
راهنمای تهیه رزومه مناسب استخدام پرستار
همان که طور که اشاره شد، یکی از رشتههایی که میتوان به راحتی در آن حوزه کار پیدا کرد، پرستاری است. در این بین تعداد زیادی از فارغ التحصیلان رشته پرستاری قصد دارند در مراکز درمانی دلخواه مشغول به کار شوند. بدین منظور برای یافتن محل کاری متناسب با خواسته متقاضی، بهتر است رزومهای تهیه شود که کارفرما یا رئیس بیمارستان مجاب شود تا فرد مورد نظر پس از دعوت به مصاحبه، استخدام شود.
برای اینکه رزومه تاثیر گذار تهیه کنید شما باید برای شغلی که انتخاب کردهاید و حوزه کاری که میخواهید استخدام شوید رزومه بسازید. همچنین رزومه طولانی، رزومه موفق نیست. شما به ازای هر ۵ سال میتوانید یک صفحه رزومه بنویسید. در ضمن سوابق شغلی قبلتر از ۱۵ سال گذشته هم اصلاً مهم نیستند و نیازی نیست راجع به آنها حرفی بزنید. پس با این حساب شما اگر سابقه کاری زیادی هم داشته باشید رزومه کاریتان نباید بیشتر از ۳ صفحه شود.
چالشهای شغل پرستاری
یکی از چالشهای اصلی شغل پرستاری، کمبود نیروی انسانی در بیمارستانها و در نتیجه افزایش فشار کاری روی بسیاری از پرستاران است. در بسیاری از بیمارستانها و مراکز درمانی بسیاری از پرستاران در مقطعای مجبور هستند کمبود نیروی انسانی را جبران کنند و این میتوانند در آینده صدمات جبران ناپذیری روی پرستاران فعال ایجاد کند. ناکافی بودن حقوق و مزایای، پرداخت نشدن کارانهها از دیگر چالشهای یک پرستار است که ممکن است بسیاری از شاغلین این حوزه را تهدید کند.