فهرست مطلب
اولین مشکلی که در زمان انتخاب و خرید کنسول بازیتان با آن مواجه می شوید امکانات و سیستم عامل آن کنسول است.
خرید یک کنسول نیز دردسرهای خاص خودش را دارد که شاید اولین دردسر آن هم وجود بازیهای انحصاری است. بازیهای انحصاری در فروش کنسولها تاثیر به سزایی داشته و سبب جذب مخاطبان خاص به سوی آن کنسول خاص می شود. اگر کنسول خاصی را مد نظر دارید، بهتر است قبل از خرید نگاهی به لیست بازیهای انحصاری آن بیاندازید تا بعد از خرید پشیمان نشوید. هر کنسولی امکانات و ویژگیهای ظاهری و سخت افزاری منحصر بفرد خود را دارد. مانند؛ پردازنده، اندازه فیزیکی، طراحی، صدای تولید شده از فن و غیره. هر کنسولی وسایل جانبی مختص به خود را دارد که سبب افزایش هیجان و شیرینتر شدن تجربه بازی میشود. نکته مهمی که قبل از خرید و یا حتی اقدام به خرید یک کنسول باید به آن توجه کنید ، چک کردن جیبتان است، زیرا این وسایل مانند دوربین، دستگاه واقعیت مجازی و … را باید به صورت جداگانه تهیه کنید.
سوالات مهم قبل از خرید کنسول بازی
- چه کنسولی برای من مناسب است؟
- بودجه ای که برای خرید کنسول بازی قراد داده اید چقدر است؟
- آیا به بخش آنلاین و مالتی پلیر (چند نفره) بازی ها علاقه دارید؟
- دوستانِ شما بیشتر از کدام کنسول بازی استفاده می کنند؟
- بیشتر به چه نوع بازی هایی علاقه دارید؟
- آیا برای هزینه های مضاعف و ثانوی بعد از خرید کنسول بازی نیز بودجه کافی دارید؟
- پاسخ به این سوالها خرید کنسول بازی را برای شما سادهتر میکند.
مقایسه سه کنسول پر طرفدار
به دلیل موفقیت عظیم نینتندو سوییچ و رشد فزایندهی بازی های پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان میتوان گفت کنسول های بازی این سه شرکت بزرگ در دوران اوج خود به سر میبرند. کنسول نینتندو سوییچ نه تنها از بازیهای جذاب نینتندو بهره میبرد، بلکه از آن میتوان به عنوان یک کنسول قابل حمل هم استفاده کرد. پلی استیشن ۴ بازی های اختصاصی فراوانی دارد که بیشتر آن ها مورد استقبال زیادی قرار گرفتهاند و همچنین از واقعیت مجازی هم پشتیبانی میکند؛ و ایکس باکس وان هم از لحاظ سخت افزاری یک سر و گردن از باقی کنسول ها بالاتر است. در ادامه، این ۳ کنسول بازی را با هم مقایسه میکنیم تا از مزایا و معایب هر کدام از آنها با خبر شوید و در نهایت بتوانید بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ کنید.
کنسول بازی پلی استیشن ۴
پلی استیشن ۴ یا پی اس فور نام کنسول بازی شرکت ژاپنی سونی است که در سال ۲۰۱۳ میلادی از آن رونمایی شد. سونی در این نسل علاوهبر افزایش توان سختافزاری کنسول، تغییرات ظاهری کوچک و بزرگی را نیز شامل حال آن کرده بود تا تفاوت این نسل با نسلهای پیشین بیشاز پیش معلوم باشد. سونی سه کنسول مختلف را برای فروش در سبد محصولات خود میبیند. سه کنسولی که همگی از خانواده PS4 پلیاستیشن ۴ هستند اما تفاوتهایی جزئی دارند که در عمل تاثیر بسیاری روی تجربه نهایی میگذارد. در حال حاضر سه کنسول PS4، PS4 Slim و PS4 Pro برای فروش آماده است. کنسول PS4 معمولی از سال ۲۰۱۳ وارد بازار شده و در حال حاضر تولید آن به پایینترین حد خود رسیده. با توجه به این موضوع باید دقت کنید که تاریخ ساخت کنسول چه سالی را نشان میدهد. معمولا تاریخ ساخت کنسول را میتوانید در بخش پایینی جعبه مشاهده کنید و بهتر است که به سراغ کنسولهایی بروید که به تازگی از خط تولید خارج شدهاند.
بازی های پر شماری که هم شامل بازی های بلاک باستر (AAA) و هم بازی های مستقل (Indi) می شود. همچنین دموی بازی ها، فیلم ها و دیگر محتوای دیجیتالی مفید برای دانلود روی فروشگاه سونی در دسترس شما خواهد بود. سونی بیشتر گیمرهای جدی با سنی بالاتر از رده سنی ۱۳ سال را هدف گرفته و پلتفرم عموما جدی و دارای خشونت بالایی هستند. پلی استیشن فور یک کنسول ایده آل برای نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و هر نوع گیمر جدی بوده و طیف وسیعی از بازی های تک نفره و داستان محور و همچنین بازی های آنلاین محور را در بر می گیرد. استفاده از شبکه اختصاصی سونی موسوم به PSN ساده بوده و فروشگاه آن نیز بازی های بسیار متعدد و متنوعی برای خرید در اختیار شما قرار می دهد.
PS4 معمولی با دو هارد ۵۰۰ گیگابایتی و ۱ ترابایتی عرضه میشود. اگر برنامه تجربه بازی های متعدد را داشته و میخواهید از فروشگاه آنلاین استفاده کنید، پیشنهاد ما خرید نسخه ۱ ترابایتی است. در حال حاضر بازی های بزرگ معمولا حجمی ۵۰ گیگابایتی را به خود اختصاص میدهند. در نهایت باید به این مسئله اشاره کنیم که PS4 معمولی آمار خرابی کمتری نسبت به PS4 Slim دارد.
کنسول بازی نینتندو سوئیچ
نینتندو سوئیچ Nintendo Switch دستگاهی ترکیبی است و به عنوان یک کنسول بازی دستی طراحی شده. هر چند عدهای باور دارند نمیتوان از کنسول نینتندو سوئیچ به عنوان یک کنسول بازی خانگی نام برد ولی با این حال نینتندو سوئیچ خروجی تلویزیون هم دارد و تمام خصوصیات یک کنسول خانگی را دارد. این کنسول دارای صفحه نمایشی ۶٬۲ اینچی با کیفیت hd و قابلیت چند لمسی شبیه به تبلت و دو کنترل کننده بازی بی سیم به نام جوی کان (Joy-Con) با قابلیت جدا شدن است که به صورت کشویی از دو طرف در اطراف کنسول قرار میگیرند و از این طریق چندین حالت مختلف برای بازی کردن را به کاربران ارائه میدهد.
مهمترین ویژگی کنسول نینتندو سوییچ انعطاف پذیری آن است. شما میتوانید این کنسول را به تلویزیون متصل کنید و بهعنوان یک کنسول خانگی از آن بهره ببرید؛ یا با اتصال دستهها به کنارههای نمایشگر مانند یک کنسول دستی از آن استفاده کنید.
شاید هم بخواهید نمایشگر را در جای دیگری قرار دهید و از طریق دستههای بیسیم بازی کنید. یکی از مهمترین ویژگیهای این کنسول، دستههای آن است که به آنها «جوی-کان» (Joy-Con) گفته میشود. کاربران با استفاده از این جوی-کانها از قدرت مانور بیشتری بهرهمند میشوند و همچنین موتورهای لرزاننده ای هم درون آنها وجود دارد که حس گرفتن اشیاء واقعی را به کاربران انتقال میدهد.
کنسول بازی ایکس باکس وان
همچون سونی و پلیاستیشن، مایکروسافت نیز در حال حاضر سه مدل از Xbox One را به فروش میرساند که با نامهای Xbox One، Xbox One S و Xbox One X شناخته میشوند. به جز نسخه معمولی که توضیحی خاصی نمیتوان برای آن ارائه کرد، باید به این نکته اشاره کرد که Xbox One S در اصل همان نسخه Slim یا کوچکتر کنسول معمولی مایکروسافت است با این تفاوت از قابلیت تصویری HDR نیز پشتیبانی میکند. اما کنسول Xbox One X که زمان زیادی از ورود آن به به بازار نمیگذرد در حال حاضر به عنوان قدرتمندترین کنسول بازی تاریخ شناخته میشود.
Xbox One X می تواند بازی ها را در حالت کیفیت تصویر K4 و نرخ تصویر ۶۰ فریم در ثانیه اجرا کند و همانند نسخه پیشین از محتوای HDR و فناوری صدای خروجی Dolby Atmos نیز پشتیبانی میکند. به هنگام اجرای بازی های سازگار با دقت تصویر ۴K متوجه خواهید شد که قدرت Xbox One X به مراتب از Xbox One S بیشتر بوده است.
قدرت بالا و کیفیت خارقالعاده جزء قابلیتهای مهم این کنسول هستند و همین موضوع آن را به دیوایسی مطلوب برای گیمرها تبدیل کرده. اما با وجود گزینههای خوبی مثل پلیاستیشن ۴ و نینتندو سوئیچ چرا باید گجت مایکروسافت را بخریم؟ بیتردید بازی ماینکرافت یکی از دلایل خرید ایکس باکس بهحساب میآید. طرفداران این گیم با خرید کنسول آمریکایی میتوانند به ساختن دنیاها و تمدنها مشغول شوند و در صفحهای بزرگ و بدون لگ به انجام بازی مورد علاقه خود بپردازند. جدای از این، مایکروسافت، ایکسباکس را در نسخههای گوناگونی تولید نموده که در رنجهای قیمتی مختلفی قرار دارند.