کبد را می توان نیمه ای از قلب دانست، چرا که بیشتر بیماری هایی که در کبد رخ می دهند منجر به بروز مشکلات دیگری از جمله بیماری های قلبی و عروقی می گردد. با رعایت چند نکته کلیدی و ساده می توانید از ابتلا به کبد چرب جلوگیری کرده و آن را درمان کنید. کبد چرب را در ابتدای امر می توان با راه حل های خانگی و رعایت تنوع غذایی می توان جلوی پیشرفت آن را گرفت. این بیماری به علت کم تحرکی در جامعه و افزایش چاقی شدت بیشتری یافته است. مهمترین راه درمان و پیشگیری از کبد چرب تغییر سبک زندگی است به این معنی که فرد هر آنچه را که تحت عنوان عادات غلط در زندگی دارد تغییر دهد که این روش توانسته است بسیاری از بیماران را از کبد چرب نجات دهد.
۱- عرقیات گیاهی برای درمان کبد چرب
نوشیدن دم کرده گل مریم در درمان کبد چرب بسیار اثر بخش است.کاهش تدریجی وزن و ورزش روزانه می تواند به گونه چشمگیری در درمان کبد چرب مفید باشد. البته توجه داشته باشید کاهش ناگهانی وزن ممکن است این مشکل را تشدید کند.
سکنجبین عنصلی را که همان پیاز دشتی و پیاز موش است و عرب ها عنصل می گویند در سکنجبین می جوشانند و آبش را صاف می کنند و روزی یک الی دو قاشق پلو خوری به فاصله ۱۲ ساعت مصرف می کنند.
عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می آیند. این نوشیدنی های گیاهی از آنجا که طبعی سرد و تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون می شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می کنند.
۲- مصرف آنتی اکسیدان ها
مصرف مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان نیز به درمان و پیشگیری از کبد چرب کمک می کند. آنتی اکسیدان به ترکیباتی گفته می شود که از سلول در مقابل صدمات جلوگیری کند. این ترکیبات می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند.
آنتی اکسیدان های اصلی عبارتند از:
لوتئین: این گروه آنتی اکسیدان در انواع کلم (کلم بروکلی، گل کلم و برگ کلم)، انواع میوه ها، سبزیجات نشاسته ای (ذرت، نخود فرنگی) تخم مرغ و سبزیجات برگ دار وجود دارد.
سلنیوم: یک ماده معدنی موجود در غذاهای گیاهی، تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، حبوبات و ماهی است.
کاروتنوئیدها: رنگدانه هایی است که باعث رنگ زرد و نارنجی میوه هایی از قبیل هویج، خربزه و سیب زمینی می شود.
لیکوپن: یک ماده شیمیایی موجود در میوه و سبزیجات قرمز از جمله گوجه فرنگی و هندوانه است.
ویتامین A: در هویج، سیب زمینی، سبزیجات برگ دار تیره رنگ و زردآلو به وفور وجود دارد.
ویتامین C: در مرکبات، سیب زمینی، آناناس، کلم بروکلی، اسفناج و انواع توت وجود دارد.
ویتامین E: آجیل، کره بادام زمینی، جوانه گندم، اسفناج، سویا، ماهی، آوکادو و روغن گیاهی حاوی این ویتامین هستند.
گوجه فرنگی، انواع توت ها، فلفل، هویج، اسفناج، زردچوبه، زنجبیل، بذر کتان، انواع آجیل و غلات سبوس دار نیز دارای خواص ضد التهابی هستند.
۳- ورزش
داشتن یک پیاده روی سبک و نرم سه روز در هفته برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب بسیار موثر است. پیاده روی الزاما نباید چندین ساعت به طول بیانجامد بلکه به طور میانگین نیم ساعت برای هر دوره ی پیاده روی کفایت می کند.
۴- نوشیدن آب
به اندازه آب بنوشید البته از نوشیدن آب سرد بپرهیزید. آب سرد خود عامل کبد چرب می باشد. برای نوشیدن آب سعی کنید از آب ولرم و نیمه خنک استفاده کنید.
۵- عدم مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز
سعی کنید تنوع غذایی را در رژیم غذایی خود حفظ کنید. علاوه بر گوشت قرمز مصرف ماهی و مرغ و غذاهای بدونه این موارد را هم استفاده کنید. در رژیم غذایی خود از فیبرها مثل سالاد و سبزیجات بیشتر استفاده کنید و سعی کنید مقدار بیشتری از رژیم غذایی خود را به این موارد اختصاص دهید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code